凱滙2期 Grand Central Phase II

觀塘裕民坊商場上蓋新盤凱滙 (二期) 由信和出品,除咗因為打咗疫苗有樓抽而打響名堂,單位質素亦理想,獲得91分! 詹Sir親自教路解決搪瓷花痕的正確做法,業主們想知道更多驗樓資訊,記得睇到尾喇!

Wetland Seasons Park (一期)

天水圍濕地公園Wetland Seasons Park (一期)由新鴻基地產出品,樓盤有質素保證,更獲得98分! 詹Sir親自教路測試窗門漏水的正確做法,業主們想知道更多驗樓資訊,記得睇到尾喇!

天鑽 THE REGENT

大埔新盤天鑽依山而建,景色怡人幽靜,單位內設計卻極捉蟲,話佢「女神盤」簡直實至名歸。即刻帶你睇睇「女神級」住屋體驗!

日出康城LP6

將軍澳日出康城第六期LP6,屋苑賣點為「向海、向南」,發展商為南豐集團及港鐵。單位景觀靚,但處處「LP」...... 究竟「LP」點解?即刻睇片啦!

尚悅.嶺

由恒地及新世界合作發展的元朗尚悅.嶺,屬蝶翠峰第五期。單位供應以一房戶為主,戶戶採用開放式廚房設計。年輕人難以上車,尚悅.嶺則價錢貼地,咁單位內有無「揸流攤」?即刻驗俾你睇!

朗濤Ontolo

鷹君旗下的朗濤ONTOLO,依山傍水,在科學園旁邊,個VIEW好完美,不過入屋後,不少東西要挑剔,其中睡房為喇叭形開則,考起戶主擺放傢俬技巧! 朗濤值幾分?一齊黎睇睇啦!

峻源 The Entrance

馬鞍山豪宅新盤峻源 背山面海美景盡覽 中信泰富係香港新盤貨量唔多,今次係馬鞍山的峻源,不少城中名人都對佢有興趣,除咗背山面海,靚景靚地,到底有幾吸引,帶您入屋睇吓啦!

上源Le Pont

萬科獨資首作有驚喜! 上源太偏僻「音訊全無」?! 萬科香港屯門新盤上源,位置坐落掃管笏路99號,一入到去,手機即刻無唒訊息,想搵詹Sir都搵唔到.. 樓盤手工不錯,關鍵在於承建商?

朗城滙 Sol City

華懋樓都有90分?! 可惜玻璃要重新換過 業主開頭聽到係「華懋樓」都驚驚地,好在大仔見全·城滙做得唔錯,總算有返啲信心,不過今次承建商與全·城滙的不同,到底可唔可以保持到A級質素呢?

匯璽III期​

門罅傳來「we we」聲 細菌病毒隨時吹入屋?! 一開抽氣扇,門罅就傳來「we we」聲,細菌病毒隨時吹入屋?屋外的清潔由邊個負責?
後一頁